08.11.11 – Erasure igen!, ‘The American Dream’, Det Fine Stel, lidt filosofi, Endnu en thai-ø på vej ned


Erasure – for 8’de gang

Biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip! Øj, de spillede HØJT!

Erasure, Falkonerteatret mandag 7. november 2011
Gammelt og nyt, tordnende højt, fuldt hus, gode pladser, drinks, singalong (well, ‘skråle-along’, but who’s counting), Andy i lejlighedsvis bar kas’ og effin’ god stemning.

Bandet er Vince på computer der trykker PLAY og så Andy der, med sin nylige operatræning, kan synge igennem, højt og lavt, så marven siver ud af knoglerne. Det er dåsemusik tilsat vokal – og det rykker helt vildt 🙂


‘The American Dream’

Vidste du, at den berømte ‘The American Dream’ faktisk ikke kun handler om det enkelte menneskes mulighed (og ansvar?) for at nå til tops?Den fulde ordlyd kommer fra historikeren James Truslow Adams, som i sin bog ‘The Epic of America’ i 1931 skrev:

…that dream of a land in which life should be better and richer and fuller for everyone, with opportunity for each according to ability or achievement.

It is a difficult dream for the European upper classes to interpret adequately, and too many of us ourselves have grown weary and mistrustful of it.

It is not a dream of motor cars and high wages merely, but a dream of social order in which each man and each woman shall be able to attain to the fullest stature of which they are innately capable, and be recognized by others for what they are, regardless of the fortuitous circumstances of birth or position.”

Det er jo faktisk noget lidt andet, og mere, end ‘dog eat dog’ og ‘survival of the fittest’ som det nogen gange ser ud til, at udarte i derovre…

http://en.wikipedia.org/wiki/James_Truslow_Adams


Jeg forstår det ikke

Her prøver jeg at uddanne masserne – der er både politik, astronomi, internationale relationer og alt muligt. Og hvad blev mine udgydelser bla. søgt ud på i går, mandag? Jo:

cult, anoreksi, grimme dyr, regler for friplads for enlige med kæreste, gamle mænd i sauna

Jeg forstår det ikke… 🙂


Det Fine Stel

I Matador er ‘Det Fine Stel’ dèt der kun kommer frem ved ganske særlige lejligheder. Sådan et har vi også:; men hjemme hos os er Det Fine Stel lavet af det pureste plastic med grønne blomster-ting på.

Ikke ret fint; men det kommer aldrig frem fordi jeg ikke må hælde det i opper’n, og så er der ingen der gider vaske det op, så…

Måske bliver det penge værd engang?

Jeg lærer *aldrig* at forstå kvinder…


Eksistensialistisk nihilist

Iz moi 🙂

Helt helt kort – det betyder sådan cirka, at man ikke mener der er noget overordnet eller ophøjet formål eller mening med livet, mennesket eller noget.

Og den logiske konsekvens: Du er her kun èn gang, så få det bedste ud af det for dig og dine mens du kan!

(og hvis du er et ordenligt menneske, betyder det, at opføre sig ordenligt og gøre mod andre stort set som de skal gøre mod dig).

(Jeg ved godt jeg begår vold mod de eksakte definitioner – man kunne godt argumentere, at jeg faktisk mestendels er eksistensialist i Kierkegaardsk forstand; men når nu jeg også er indædt modstander af nogen som helst ide om ‘mening med livet’, intelligent design’ og gudetro, så passer ‘nihilist’ også – så dèr!)

http://da.wikipedia.org/wiki/Nihilisme


Endnu et thai-paradis på vej ud over kanten?

Koh Tao er, som en del andre thailandske destinationer, ved at blive overmandet af en kombination af for mange turister, for dårlig infrastruktur, manglende lokalplaner og forurening.

Koh Tao ligger nord for Koh Samui som mange danskere kender. Koh Samui er efterhånden ved at være overrendt og ‘turistet’, selv om det godt *kan* lade sig gøre, at finde ‘bounty-paradiset‘ dèr også. Og nu er masseturisme-problemerne altså ved at brede sig op nordpå også…

Vi havde ungerne med på Koh Nan Yang, en lillebitte dykke-/snorkle-paradisø lige nord for Koh Tao i 2008.

Koh Nan Yang (lige nord for Koh Tao)
Det er en balancegang, dèt der med turisme. Vi vil gerne allesammen ud dèr hvor ingen har været før; men vi trækker jo hele ‘civilisationen’ med os – og når de områder vi gerne vil besøge, typisk er fattige og relativt dårligt styrede, er der meget stor risiko for overudnyttelse.

Måden Koh Nan Yang styrer det på er helt banal. Der er kun plads til 1 resort, og det er piv-dyrt – så er risikoen for masse-udnyttelse osv. lidt mindre 🙂

http://politiken.dk/turengaartil/rejsenyt/klima/ECE1432422/thailandsk-dykkerparadis-er-i-turist-problemer/


W&M: Mona Lisa


Steven K Amos – Live At The Apollo Part 1

Jeg kendte ikke ham her, før i går – tag et lyt, han er sjov! 🙂

link

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s