19.12.11 – Do the right thing – regardless! Årets julegave? Kirstine 14år. JP falliterklæring

Havde egentlig en række internationale småting, lidt brok ifm. tv-programmerne, en ‘kærlig mand’ i radioen, dovne unge og mere; men det får vente til en anden dag…


Do the right thing – regardless!

En pige jeg kender har lige demonstreret modenhed, ansvarsbevidsthed og integritet langt ud over sin alder (hun går i 7de klasse).

En af de andre piger i klassen havde set sig ond på en lærer, og var begyndt at snakke om, at han var pædofil. Snakken bredte sig i pigegruppen og det blev noget man kunne snakke om, når man var sur på læreren, havde fået lektier for osv. Der var ikke nogen substans i sagen, det vidste alle sammen godt; men snakken gik alligevel.

Den her pige jeg kender (og en veninde) prøvede flere gange at få stoppet snakken – de var måske ikke helt klar over hvor alvorligt et emne det er i ‘voksenverdenen’; men de vidste, at det var forkert og at det var løgn.

Da de 2 piger til sidst, efter flere forsøg, var nød til at indse, at de ikke kunne få stoppet snakken, valgte de at gå til den berørte lærer og fortælle om snakken/rygterne.

Du kan selv regne reaktionen ud: Læreren blev selvfølgelig forfærdeligt ked af det og chokeret, Skolen var nød til at gå ind i sagen, og der var samtaler/forhør v. rektor og breve hjem til forældrene – hele møllen mao.

Og de 2 piger, der ikke ville være med til rygterne: De har det ikke sjovt i disse dage – de andre piger kan, eller vil, ikke forstå, hvor galt dèt de gjorde, er – nogen af dem benægter direkte, at de har været med, eller ‘de andre var jo meget værre’ – og de 2 piger får anonyme SMS’er og bliver holdt udenfor.

Pigen jeg kender (og hendes veninde) var sikkert ikke klar over *hvor* følsomt emnet for rygterne er, og de var sikkert heller ikke klar over, hvor stærke reaktioner mod dem selv, det ville give at fortælle om rygterne til Skolen; men de vidste godt, at det kunne komme til at koste noget.

Men de valgte, at gøre det rigtige alligevel!

Pigens forældre er meget stolte af hende – jeg mener hun er et eksempel til efterlevelse…


Årets gave?

Var det noget med et “Kursus hos pikguru”

I don’t think so…

http://ekstrabladet.dk/kup/forbrug/article1677146.ece


Kirstine 14år

På trods af motivet på trøjen får hun lov at få et år mere...

Superdatter fyldte 14 i går 🙂

Og hvad ønskede (og fik!) barnet sig, spørger du åndeløs af bar’ spænding? Den her:

Historien om Det Hvide Snit: nomineret til Weekendavisens Litteraturpris 2010 og Årets historiske bog 2010

*Min* Datter! 🙂


JP falliterklæring
Så har JP meldt fallit - på højde med dagens leder finder den sagesløse læser en reklame for 'dagens horoskop' - de tænker sikkert på at indynde sig hos forvirrede kvindemennesker; men hvor billigt skal man sælge sig selv?
.
Killer Elite

Vi så den her i weekenden – OK actionflic; men en decideret dårlig performance af Robert de Niro – han virker lidt kikset som kold på-vej-mod-pensionen lejemorder.

Rotten Tomatoes: 25% – lidt lavt af kritikerne, mens publikum har sat den til 48% – virker OK.

link

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s