02.05.12 – Kloge Kelvin. Uskyldig dømt (igen-igen). Når skolen ikke *vil* høre.

Ahhhh, sidder ude på terassen i solen og knakker dagens prædiken – stort 🙂


Uskyldig dømt – kun i USA?

Endnu en historie fra staterne med en fange der blev frikendt og løsladt efter mange år i fængsel.

Første tanke: hva’ er der galt med dem derovre – hvordan kan de fejle så groft, og ofte (det er jo i hvert fald historier, man lægger mærke til).

Men så sagde Jacob noget marginalt rigtigt: “De får jo ingen straf herhjemme” – og, i forhold til USA er vores niveau unægteligt lidt lavere, så det er helt fair at formode at vi, pga. færre meget lange straffe, også vil se færre justitsmord.

Og det er jo ikke fordi vi ikke kender til fænomenet: sidst kan jeg huske de 3 unge mænd/drenge der sad fængslet op til 14 mdr for en voldtægt, der aldrig fandt sted.

Og der er jo en del flere amerikanere end daner, sådan ca. en faktor 50 til forskel. Og USA er det vestlige land der har suverænt den største andel af sin befolkning siddende bag tremmer.

Så måske de ikke gør det værre end os – der er bare så mange flere af dem?

http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2012/05/01/0501074200.htm


Kelvin var en klog mand

“You, in this country, are subjected to the British insularity in weights and measures; you use the foot, inch and yard. I am obliged to use that system, but must apologize to you for doing so, because it is so inconvenient, and I hope Americans will do everything in their power to introduce the French metrical system. … I look upon our English system as a wickedly, brain-destroying system of bondage under which we suffer. The reason why we continue to use it, is the imaginary difficulty of making a change, and nothing else; but I do not think in America that any such difficulty should stand in the way of adopting so splendidly useful a reform.”

http://zapatopi.net/kelvin/quotes/


Ordblind – når skolen ikke *vil* høre

Tilsyneladende har flere kommuner og skoler en erklæret politik om, at de ikke *vil* teste for ordblindhed, uanset hvad forældrene måtte sige eller spørge om.

Jeg kan kun bekræfte ud fra egen erfaring med Mathias som Ferslev Skole (rrrrhhh-spyt…) komplet ignorerede, da vi kunne se tegn på ordblindhed i 5te klasse.

Ordblindhed som først blev taget alvorligt da han kom på gymnasiet.

IMHO: Offentligt ansatte skulle kunne drages personligt til ansvar for inkompetence…

http://jp.dk/indland/article2765020.ece


Muskel-Merivaen

 • Smadrekassen
 • Potensforskrækkeren
 • Den Impotente Hævner
 • Konebilen
 • GammelfarMobilen
 • Boooooring


Reklamer

4 kommentarer til “02.05.12 – Kloge Kelvin. Uskyldig dømt (igen-igen). Når skolen ikke *vil* høre.

 1. Nu har du flere gange skrevet om Mathias, og Ferslev skole, som ikke ville se tegn på at han er ordblind.. Jeg er helt enig i, at det er pivdårligt af skolen, men hvor er hans forældres rolle og ansvar i det her ? Hvorfor er det altid de andres skyld, og hvorfor har man ikke selv et ansvar og en skyld for, at tingene går galt ?
  Skolen har fejlet, STORT, men hvorfor i alverden har I forældre, ladet det gå fra 5te klasse til gymnasiet, før der skete noget ? Hvis I har kunnet se noget var galt, forstår jeg ikke, at I ikke har taget kampen op, og er gået videre med det..
  Vi lever desværre i et samfund, hvor man jævnligt skal være kritisk, både over for systemet, men også banker, håndværkere osv, osv, og ikke skal stille sig tilfreds med tingenes tilstand, hvis man synes noget er forkert.. Det mindste man bør gøre, synes jeg, er da og forfølge/undersøge de ting man er uenig i, for om ikke andet og være sikker på, at det er rigtigt/iorden, det som man nu er i tvivl om..
  Du skyder kun på skolen, kære Jesper, men I som forældre, har vel også et ansvar for, at der gik så lang tid, inden der skete noget !?. Man er da nødt til selv at tage ansvar, inden man skyder på andre, for det er altså ikke altid de andres skyld….

 2. Über-BMW’en:
  – Pizzabilen
  – Kebabslæden
  – Muslim-magneten
  – Den sorte slyngel
  – Mekanikerens yngling

  Folk i min omgangskreds er meget kreative, når det kommer til at give min bil navne. 😉

 3. Hyper-Hundaien:
  – Køreskjoldet
  – Svigerpotten
  – Attrap-bilen
  – Det store handskerum
  – Rrrrrring-ding-dingg-dingggg….

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s