01.06.12 – Al den forberedelse, og så kun 1 meter?


Malta, torsdag

Det blev ikke til det resultat jeg havde regnet med – til gengæld fik jeg ny viden og teknik som jeg brænder efter, at få prøvet af når jeg kommer hjem.

I havet blev det til et par gange på 25 meter. Fornemmelsen var ikke så go’ som den anden dag, så selv om jeg fik tilbudet, valgte jeg at stå over fra et maxforsøg.

Og hvorfor det mgl flow? Den anden dag på 24m var det med ‘babysitter’! Vi var jo ikke færdigcertificerede endnu, så vi kunne ikke være sikkerhedsdykkere for hinanden. Det måtte instruktørerne, Jesper Stechmann og Rune Hallum, så gøre istedet. Og når eliten, som kan dykke +80 meter, skal passe på os begyndere, kan de uden besvær svømme med helt ned – aka ‘babysittere’ 🙂

Men i går var vi klar til at passe på hinanden – vi må bare nøjes med at gå halvvejen ned og vente på dybdedykkeren, og så følges op derfra. Og så er man pludselig helt alene på vej ned i mørket – en ny faktor oven i alle de andre. Det føltes altså ikke lige så godt som forleden, så…….

Til gengæld dykkede vi senere på et vrag på 10-18 meter – det var super 🙂 Man svømmer ned på 8-10 meter, fortsætter ned i lastrummet og finder en passage frem i skibet med udgang gennem en dør til ‘friheden’ igen. En udfordring til den lille klaustrofobi!

Og teknikken? Med den rigtige vægtning (en cykelslange m. blykugler i om halsen) til den sthrrramme våddragt, kan Ol’ Grumpy nu tage en 25meter på 2 tag!

Ugen lakker mod enden og vi flyver hjem i morgen tidlig. Suk… Det har været en super oplevelse med like-mindede vand-tossede søde mennesker, en kæmpe udfordring, gode resultater, et bjerg af ny viden og i det hele taget noget jeg gerne vil prøve igen. Og også helt befriende at være blandt gummidragt-kendere 🙂

Hvis du får muligheden for et introkursus til fridykning – så tag den!

PS.  Der er en enkelt tur på havet tilbage i dag – får se…

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s