16.07.12 – DMI kan bare ikke ramme rigtigt. Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum. En mega-dårlig film.

Yo chump – how goes? Alles gut håber jeg. Jeg er tilbage i møllen efter en uges sommerferie med ungerne – good times! Ungerne er draget videre på deres uendelige sommerferie – og vi andre må slave videre i ‘sommervejret’. Det er ikke kun mig der ikke er enormt imponeret af metereologernes præcision, se bare nedenfor. Hvis man ku’ gøre en eller anden ansvarlig for det lxxxxvejr?


Me too, me too…

“Forlystelsesparker dødtrætte af forkerte vejrudsigter”

Tivolier, sommerparker, temaparker og hvad det alt sammen hedder – de lider under metereologernes fejlskud. Når DMI lover skybrud, så bliver folk hjemme – og når parkerne så (tit) kan konstatere, at vejrudsigten var forkert – så er skaden sket og omsætningen tabt.

Jeg lavede forrige år en lille analyse af vejrudsigternes præcision her i Aalborg. Hver dag i et par måneder gemte jeg en kopi af den aktuelle syv-døgnsprognose og hver dag registrerede jeg, helt subjektivt, hvordan jeg mente vejret havde været.

Bevares – de lovede aldrig høj sol og så kom der snestorm; men på den anden side var DMI næsten aldrig spot-on. Typisk var de 2 ‘vejr-grader’ forkert i mit målesystem (regn/overskyet , regn/delvist overskyet , mest tørt/delvist overskyet , tørt/delvist overskyet , solrigt/småskyer , høj sol). Og forudsigelsen 7 dage inden ‘dagen’ var helt i skoven, mens de kom tættere på virkeligheden jo færre dage der skulle gættes henover…

Hvorfor fylder vejrudsigterne så meget i medierne, når de er så ringe til at forudsige vejret? Har vi ikke mere vigtige og relevante ting at tale om?

http://www.business.dk/oekonomi/forlystelsesparker-doedtraette-af-forkerte-vejrudsigter


Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum

Vi var med ungerne på garnisonsmuseet her i Aalborg sidste uge. Regnen silede ned, så der var dømt indendørsaktiviteter og nu har jeg efterhånden boet her +25år, så det var vel på tide, at jeg fik tjekket stedet ud 🙂

Jeg gjorde meget for ikke at blive alt for ‘dengang JEG var ung’-fortællende; men der var jo propfuldt af memorabilia fra dengang jeg var i trøjen: uniformer, fly, våben, grej og billeder.

Spændende tur som kommer rundt om alle værnene, mange udstillingsting man må pille ved og masser og masser af ting at se på – prøv det! 🙂

http://www.forsvarsmuseum.dk/


Næst efter en Berlingo, er det her faktisk et køretøj med mindre potens end MuskelMerivaen…


USA-bashing pt. II
Apropos min US-bashing post den anden dag…


Hej Far, jeg har egentlig ikke brug for hjælp…

Kan du huske ham her fra den amerikanske Hvem Vil Være Millionær?

link


Film: The Raven

Vi skulle have set den her; men så kom jeg til at læse anmeldelsen på Rotten Tomatoes:

Thinly scripted, unevenly acted, and overall preposterous, The Raven disgraces the legacy of Edgar Allen Poe with a rote murder mystery that’s more silly than scary.

Det er jo nærmest en ødelæggende kommentar – vi besluttede i hvert fald at se noget andet 🙂
Rotten Tomatoes: 21%

link

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s