19.08.13 – S vs. V? Egypten? Bodysnatch! Er Europa blevet en US-vasalstat?

Dav!

Thorning vs. Løkke igen: Jeg læste en kommentar i weekenden som gik på noget i retning af, at hvis man sammenlignede Thorning og Løkke, så var det i hvert fald uomtvisteligt, at Thorning fører en politik som *ikke* behager hende – man kunne måske kalde det ‘nødvendig; men ubehagelig’ – og at det vel var prisværdigt et eller andet sted?

Det trækker godt nok fra, at hun lige har indsat SF’eren som ny socialminister og at denne som det første har nedtonet den tidligere S-ministers nye toner med ret og *pligt* – altså de gamle socialdemokratiske/borgerlige dyder – til fordel for de sædvanlige venstrefløjstanker om den den gode vilje og intet andet end den gode vilje.

Egypten: Jeg ville godt kunne forstå argumentet, hvis man fremførte, at nationer måske skal op på et vist niveau for civilisation før de er klar til demokrati. I hvert fald: hvis en nation ved sit første demokratiske valg peger på en organisation med det erklærede mål at afskaffe demokrati og allehånde menneskerettigheder til fordel for et formørket religiøst diktatur – ja, så er nationen ikke helt klar til demokratiet endnu.

Anyhows – en underlig blanding i dag – hygge!


Bodysnatch!

Min datter Kirstine, som ikke kunne sige ‘k’ – fredagsslik blev derfor til fredagsslit osv. – er blevet voksen.

Det siger alle andre i hvert fald…

Den anden dag postede damen et nyt profilpic på FB. Både Overkommandoen og jeg var nødt til at kigge en ekstra gang for: hvem i sgu’ var dèt?

190813_kirstine2013

Oppe i mit hoved er Kirstine stadig hende her:

IMG_0269 kopi

Jeg bifalder helt konceptet og alt det der; men det går godt nok hurtigt.

Time flies when you’re having fun 🙂


What the f…

Det er lang tid siden jeg har haft anledning til at bruge 3-bogstavsforkortelsen; men here goes: WTF er dèt dèr?
090813_vibskov
‘rigtig fin’ – javel, ja…


Er vi blevet vasalstater?

Hvis du vil have lidt at tænke over, kunne du med fordel overveje at læse Evo Morales Aymas brev herunder (linket). Evo Morales Ayma er præsident i Bolivia og var med sit fly på vej fra Moskva over Europa hjemover, da flere europæiske stater pludselig aflyste overflyvningstilladelser og dermed tvang flyet ned, da det var ved at løbe tør for brændstof.

Flyet landede i Østrig og blev derefter tilbudt en rute gennem Europa over Spanien; men på den udtrykkelige betingelse, at flyet blev underkastet en ransagning først – efter Edward Snowden (whistlebloweren på USAs spionageaktiviteter mod alliancenationer (ikke så galt eller overraskende) og USAs ulovlige spionageaktiviteter mod egne statsborgere (meget galt og meget lidt populært at tale om i US)).

Evo bliver en smule højstemt og løfter den røde fane en anelse for meget til min smag; men i hovedbudskabet har han ret: Hvem kan formå selvstændige demokratiske nationer til at nægte et diplomatisk immunitetsbeskyttet fly med statsoverhovedet for en anerkendt og selvstændig stat flyvetilladelse og dernæst forsøge at tiltvinge sig adgang for en ransagning?

I en sag der rager selvsamme nationer en disse?

190813_evomoralessnowden

Evos bud er, at Europas stater er blevet kolonier til USA – kun dèt kan han få til at passe med, at NSA tilsyneladende bestemmer over disse nationers udenrigspolitik helt ned i specifikke enkeltsager.

Jeg synes han har en pointe…

http://lmd.no/index.php?article=12949


link

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s